woensdag 30 november 2011

achter de machine en kerstmarkt

 Kijk. Druk bezig met de schaatsers. Hier zie je toch al een beetje de vorm van de schoen in komen.

En hier...eeehhh, zie je eigenlijk nog niets. Maar dit worden de kleuren van de schaatspakken. De profschaatsers kunnen er ook wat van met al die kleuren, maar ik hou het in allerlei blauw. En stippeltjes is ook wel vrolijk.
Als alles weer onder de machine is geweest, gaat de hele handel weer mee naar beneden. Dan knip ik weer passende(meestal wel) stukjes en speld ze meteen op de goede plek. Zo kan dan weer een poosje de naaimachine snorren.

Zojuist heb ik een berichtje gekregen dat vriendin Wilma en ik op de kerstmarkt van de Brugkerk hier in Nieuwerbrug onze kerstquitls mogen showen in de kerkzaal.
Vrijdag 9 december van 15.00 uur tot 21.00 uur is er kerstmarkt.
Ik ben er ook want ik help bij de catering. Dus mochten jullie in de buurt zijn, schroom niet. Er is van alles. Met onze quilts hangen we tussen de schilderijen en de beelden van plaatselijke kunstnaars. En op het plein is vanalles te eten en te kopen, tot kerstbomen aan toe.

fijne dag, Marleen

zondag 27 november 2011

rondjes, rondjes

Dat gaat nog best snel, zo'n kussen haken. Dit is de achterkant. Ook een vrolijke boel. Mascha liet weten dat er een mooie achterkant is op de blog waar dit patroon vandaan komt. Die heb ik opgezocht en die ga ik ook maken. En dan lijkt dat net deze achterkant.
Zo wordt de bloem. Ik ga nog veel meer rondjes haken. Ze worden alleen wel steeds langer. Dit zou eigenlijk een leuk werkje voor de vakantie zijn. Moet ik even onthouden. Ik kan er vast nog weleens een maken. De katoen komt trouwens bij jansus en jansus vandaan. Dat is een leuke winkel in Bodegraven waar je vanalles op handwerkgebied kan kopen. En ze hebben een heel leuke, gezellige blog breien en beppen. Met een leuke give-away. Ga maar eens kijken. Vandaag ga ik maar eens een stiefkindje tevoorschijn halen. Wat dat is? Ik zal het aankomende week eens laten zien.

fijne dag, Marleen

vrijdag 25 november 2011

gehaakt kant?

 Mooi hè. Zo druk mee geweest. Maar hij ligt, dit prachtige tafelkleed.
 En dan die details. perfect gewoon. Te perfect? Jahoor. Ik heb het niet zelf gehaakt, maar wel zelf gekocht. Bij http://www.vroegerentoen.nl/, als je op de kerstfolder klikt krijgt je de rest van de site. Dat is een brocantewinkel/schuur hier in de plaats. En ze timmeren behoorlijk aan de weg, want ik ben ze al in verschillende woonbladen tegengekomen. Zij hebben nu een aantal avonden in kerstsfeer. Dus zijn we even op de fiets gestapt. Nou.. en toen zei dit kleed: neem me mee. Meteen gedaan natuurlijk. Dat kun je toch niet weerstaan? Tenminste, niet als je van dat kanterige houd.
Kijk, ze hebben ook placemats. Het is echt net echt, maar het is plastic. Althans, er zit een laagje plastic op/onder. En vandaag heb ik de tafel maar eens wit opgetuigd. Het is buiten mistig, grauw en het regent. Tijd voor binnen. Muziekje, lampje aan, boel een beetje gezellig maken. Komt goed.

fijne dag, Marleen

woensdag 23 november 2011

de dansende klossen hangen...eindelijk

Zo! Eindelijk hangen ze dan, de dansende klossen. Het kwam namelijk zo, de rand zinde me niet. Die danste weer teveel. En daar word je dronken van. En ik hou niet van dronkenschap, dus verdween de klossenquilt voorlopig in een hoek. Ik had de rand al een keer helemaal opnieuw eraan gezet, maar dat was het niet. En wat het wel was dat vond ik zo 1 2 3 nog niet uit.
Nu was ik de boel een beetje aan het opruimen( Alweer? Ja alweer) en daar was'ie weer.
Dan is het een kwestie van doen. En daarom meteen de rand er maar weer afgehaald en de blokkenrand die ernaast zit iets kleiner gemaakt. Dat heeft wel geholpen, al is het nog een beetje wilderig zo hier en daar. Maar het blijft handwerk en ik kan er nu mee leven. Hij danst in ieder geval niet van de muur. Dat moeten we niet hebben, want dan moet ik er iedere keer achteraan.

fijne avond, Marleen

dinsdag 22 november 2011

bloemenkussen

Een poosje terug zag ik bij Mascha een gehaakt bloemenkussen langskomen ( 't is even terugscrollen bij haar op de oudere berichten). Ik vond het zo leuk dat ik ook op zoek ben gegaan naar het patroon. En jawel hoor gevonden. Welliswaar in het engels maar dat geeft niet.                       
Een paar bolletjes katoen gehaald, want de restjes katoen die ik had waren alweer weggegeven. En zo begonnen. Het systeem heb ik nu te pakken en dan is het een lekker werkje voor tussendoor. We zullen eens kijken hoe groot het wil worden. Misschien is het wel leuk om voor de achterkant dan weer een ander rond patroontje op te snorren.
Nou zeg, dat idee komt me hier ter plekke aanwaaien. Morgen internet maar eens afstropen.

fijne avond, Marleen

maandag 21 november 2011

meubiussjaal af

Toch al een hele breedte zo, of niet? Hier ben ik bijna aan het afkanten toe. 't Is wel een dotje niks zo, maarrrr.....
                     
....zo is de meubiussjaal af. Nu kun je goed de draai zien die erin zit. En dat gaat dan helemaal vanzelf. Hoef je niks voor te doen. Nouja, alsmaar verder breien, dat is alles.
             
En zo zit de sjaal als je hem om hebt. Wel lastig hoor, een foto naar jezelf toe maken. Maar het is gelukt. En de sjaal is heel lekker warm en helemaal niet zwaar. Heerlijk.

fijne avond, Marleen

zaterdag 19 november 2011

engeltje

Lief hè. Engeltjes zijn altijd lief. Dit is ook een dotje om te haken. Ze staat even op tafel voor de foto maar het is natuurlijk de bedoeling dat ze gaat bengelen. Dan ze krijgt dan eerst een bad van suikerwater. Kijken of ze dat lekker vind.

fijne avond, Marleen

woensdag 16 november 2011

schaatsers

                 

 Er is leven na de kerst. Ik merk altijd dat ik heel veel patroontjes voor de kerst opzoek, vind, koop, download enz.
Maar er is een tijd na de kerst. En als dan, net als vandaag, een witte gloed van de vorst zich uitspreid over het land, dan denk ik aan schaatsen. Al heel lang wilde ik daar iets mee doen. Een quiltje maken. Maar om nou zelf aan de slag te gaan met tekenen.... Zo'n 2 jaar geleden kocht ik op de beurs in Rijswijk een patroon bij maaike bakker. Van schaatsers!!

               

Ik zag hem in de stand hangen en heb niet eens nagedacht, gewoon gekocht. Hebben is hebben. Hij hing daar met Amsterdamse huisjes. Die had ik er niet bij genomen. Maar deze week heb ik ze toch besteld. En zo ben ik nu begonnen met de schaatsers.

               
Want...er is een tijd na de kerst. Dus ik heb nog even.

fijne dag, Marleen

dinsdag 15 november 2011

kerstquiltje af

Voor op de achterdeur.....
.....en achter op de achterdeur.

Grappig hè. Zo zie je wat er gebeurt als je de motiefjes van de voorkant gebruikt als extra versiering voor de achterkant. Dit is de rand, voor en achter.
 Dit zijn de engeltjes van de voorkant. Ze vliegen dwars door de winter.

                 
 De ster straalt dwars door de sneeuwmannen. en ze zijn niet eens gesmolten. Zou het koud vuur zijn?
                
                     Een kerstboom verdwaald in een woud van blokken.



En een kerstboom in de sneeuw.

harten passen overal, in sneeuw(poppen) en in blokken.


              
Dit wil ik jullie niet onthouden. De kerstboompjes van vilt op de ophanglussen.
Aardig detail: las het quiltje op de deur hangt zie je ze nieteens.

                    
En zo ziet het eruit aan de deur. De voorkant hoort aan de buitenkant, maar toen ik een foto maakte spiegelde het zo dat je het quiltje niet zag, maar de daken van de buurhuizen wel. En daarom maar twee keer op de binnenkant van de deur gefotografeerd.
Klaar voor de kerst.

fijne dag, Marleen




                            





zaterdag 12 november 2011

over tafelkleed en sap


Kijk dit waren de twee rood-witte tafelkleden.


Kijk, dit is het eerste tafelkleed dat af is. Staat toch wel heel vrolijk.

En waar ik gisteren mee bezig was? Met bramensap maken. Heb je nog bramen dan? Ja, bij mij in de vriezer. Ik had ze van de zomer nog geplukt. Maar door alle toestanden en zorgen voor schoonpa en mam zijn ze de vriezer ingegaan voor later. En nu was later. Lekker geknoeid in de keuken. Want ik maak er altijd een bende van. De sap zit dan nog net niet aan het plafond, maar dat scheelt niet veel. Als je maar lol hebt. De pruimensap was op dus we kunnen nu lekker de bramensap in de yoghurt doen. Heerlijk!

fijne dag, Marleen


vrijdag 11 november 2011

Theemuts

 Jaren geleden kocht op de beurs in Rijswijk een patroontje van een leuke theemuts bij Bep. Ik 'viel'op haar stand, zo leuk allemaal. Ik wist toen nog helemaal niet wie Bep was en wat ze verder nog deed maar vond wel al snel haar site. De theemuts werd gemaakt. Ik snapte helemaal niks van die vleugeltjes en hoe dat nou in elkaar zat. Ik had nog nooit op die manier iets gemaakt. Inmiddels weet ik beter, maarje, mijn engelenveugels zijn nu wel een beetje buiten proportie. Nouja, dat maakt het eigen zullen we maar zeggen. Ik heb het lekker laten zitten.
Ik denk dat die muts al een jaar of 5, 6 in deze pot de thee warmhoud.
Hoe kom ik erop om dit te laten zien? Nou, Bep  had hem weer van zolder gehaald en meldde dat op haar blog. En hij is zo leuk en handig dat ik gedacht had de mijne te moeten laten zien. Vandaar. 

fijne dag, Marleen

donderdag 10 november 2011

kerstbal

Nee, geen gebreide, een patch met applicaties. Is het geen schatje? Uit het nieuwe boek van BOBBIN. Een aanradertje. Er staan zoveel leuke dingen in. En het is ook nog een leuk boek om gewoon maar in te kijken. Eerlijk is eerlijk, dan krijg je ook zin om al die dingetjes te maken.
                
Maarrrrr.....ik heb er wel iets 'eigens aan toegevoegd. Deze kerstklokjes. Ik had ze nog liggen. Ze zijn van vilt. Kraaltjes erop en zo kunnen we bellen met kerst. Ja, echt, er zit een belltje onder aan de bal maar die heb ik niet op de foto gezet zie ik.
Op naar het volgende kerstprojectje.

fijne dag, Marleen

woensdag 9 november 2011

De Dear Jane van Gerdien

Is 'tie mooi?!  Gerdien van onze minibee maakte deze Dear Jane. Zo mooi, in effen kleuren en een rechte rand, geen geschulpte. Het past helemaal bij deze DJ. We hadden een afspraak. Zij maakte de foto en ik zette hem/ haar op mijn blog.
Iedereen mag toch genieten van zo'n mooie DJ?

fijne dag, Marleen

maandag 7 november 2011

onder de machine

Kijk nou. Onder de machine. En het wordt leuk! Ineens dacht ik: Ik moet geen rechte lijnen, ik moet de figuren van de voorkant doorstikken. Dan zitten ze ook op de achterkant. En dat ben ik nu aan het doen. Het middenstuk is klaar en nu is de rand aan de beurt.
Dit quiltje is wel af voor kerst( als er geen gekke dingen gebeuren).

fijne avond, marleen

zondag 6 november 2011

patchen?

Wat is dit nu weer zul je je afvragen. Nou... 't zit zo. Ongeveer een jaar geleden kochten we een nieuwe tafel. 1meter breed en 2 meter lang. Heerlijk. Maar...de vorige tafel was veel kleiner. En dus de tafellakens ook. Ik heb een hele stapel. Zonde om weg te gooien. Vorige week heb ik ze maar eens uitgezocht en er stelletjes van gemaakt. En zo kwam het... patchen met oude tafellakens om ze een beetje groter te maken.

En zo komt het dat deze twee tafellakens...


.......bij elkaar gelegd zijn......


en in 5 brede repen gesneden zijn.
Zij wachten nu om aanelkaar gelockt te worden.
Aan elkaar locken!!!! Jazeker. Ik ga niet moeilijk doen. Het zijn oude lakens maar ze kunnen nog jaren mee. Aan de andere kant heb ik geen zin om er veel tijd aan te besteden. Op deze manier zijn ze ook meteen afgewerkt. Snap je?


tafellakenset 2. Ik heb ze toch altijd met plezier gebruikt...


....dus dat zetten we nog even voort. Deze heb ik in zo groot mogelijke blokken gesneden. Om het maximale eruit te halen. Ze moeten tenslotte wel groter worden, en dus moet er weinig afvallen.


En dan nog 2 rode( favoriete kleur misschien?)
Hetzelfde ruitje, dat moet goed komen.


Eigenlijk is deze al af, maar dat laat ik een volgende keer zien als de rest ook klaar is.
't Is wel erg makkelijk patchen zo hoor. Moet je niet altijd willen. Ik niet tenminste.
Maarja, weggooien is ook zowat. Dat doen we hier niet gauw.

fijne zondag, Marleen

vrijdag 4 november 2011

Versieren

                                            Een kraal in een hart

                                           Een hart op een hoek

                                            Een knoop op een bloem

Kortom, versieren maar.
Eindelijk had ik de tijd om de A tisket eens op tafel te leggen en te kijken welke kraaltjes en knoopjes waar moeten komen. Nou zat het niet alleen vast op de tijd. Het beste is om dit overdag te doen zodat je de kleuren goed ziet. 't Is wel leuk hoor. Lekker frusten met een bak knoopjes uit moeders knopendoos( en dat zijn er veel!) en alle kralen weer eens voor dag dag toveren.
Eén hoek is klaar. Vandaag doe ik weer een stukje.
 Maar eerst even poetsen en een afspraak maken bij de kapper.

fijne dag, Marleen

woensdag 2 november 2011

voor- en achterkant of voor- en voorkant

 De achterkant van het kerstquiltje. Bijna net zo mooi als de voorkant.
 De witte stukjes zijn versierd met een stitchje.
 Maar.... het belangrijkste is natuurlijk toch de voorkant
 En nu de hele boel op elkaar. Voor de tussenlaag waren de stukken net te klein. Geeft niet, gewoon aan elkaar genaaid.
 Zo dubbel ik. Met een lepeltje eronder. Scheelt een hoop geprik in je vingers. Handig hè?
 Alles vastgeplakt op de tafel. ik weet niet of het tafelzeil daar wel tegen kan. Is maar één manier om daar achter te komen.
Mooi gedubbeld. Niet mijn favoriete werkje. Maar dat zal bij de meesten van jullie ook wel zo zijn.
En nu is het zaak de achterkant even te vergeten. Te vergeten? Ja, want er kan maar 1 kant op de lijntjes doorgepit worden. En dat is toch de voorkant. Als ik rechte lijnen aanhou moet het aan de achterkant toch ook wel wat worden. We zullen het beleven. De volgende ronde komt eraan. En daarna het versieren van de bomen en zo. Zo leuk hè, kerstbomen versieren. Dat is nou weer een voordeel als je een quiltje maakt voor de kerst. Die moet eerder klaar zijn en dan mag je dus ook eerder de boom versieren. Geweldig hè.

fijne dag, Marleen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...